A A A

Brykiet do Bradleya

Sekretem wędzarni Bradleya śą brykiety -Bradley Bisquettes . Aby wyprodukować brykiety, zrębki drewna liściastego są ze sobą sprasowane w kontrolowanej wartości ciśnienia i gęstości. Aromat dymu zależy od odmiany drzewa z ktorego pochodzą zrębki.

  • Olcha i klon dają bogaty i wyraźny smak powszechnie stosowane z szynek, boczków i owocow morza.
  • Wyraźny aromat Mesquite i Hickory są powszechnie stosowane do mięsa wołowego i produktow z dziczyzny.
  • Jabłoń i wiśnia nadają słodszy, łagodniejszy smak dymu, powszechnie używane do drobiu i dziczyzny.

Wędzarnia Bradley spala każdy brykiet co 20 minut produkując czysty dym z pięknym aromatem. Po spaleniu podajnik podaje następny brykiet a spalony usuwany jest do miski z wodą. Cykl się powtarza , aż do rozładowania podajnika.

Wędząc w tradycyjnych wędzarniach aromat wytwarza się w pierwszych minutach wędzenia , poźniej osiąga wysoką temperaturę i zaczynają się wytwarzać gazy powstałe przy spalaniu kawasow i żywic co zakłoca smak i zdrowotność produktow. W przypadku brykietow Bradleya jest to wyeliminowane.

Dym wytworzony ze spalania brykietow jest 4 razy czystszy od dymu powstałego z świeżego drewna.

Koszt wędzenia to około 3,2 PLN na godzinę,

Smaki: Olcha, Jabłoń,Wiśnia,Orzech, Hikory, Klon, Jadłoszyn, Dąb, Specjalny Smak

 


POLECANE

 

Sklep wędzarnie       Wędzarnie Bradley Smoker       Wędzarnie domowe       Wędzarnie, akcesoria wędzarnicze       Usługi informatyczne       Polecam program KPiR SBM wędzenie      

 

statystyka