Wędzarnie ogrodowe tradycyjne
Wędzarnia służy do wędzenia zimnego i gorącego mięsa drobiu i ryb. Dokładne utrzymanie temperatur wędzenia przy pomocy przepustnic zainstalowanych w wędzarce i termometru, umożliwia uzyskiwanie smacznych wyrobów wędzarniczych. Wytwarzanie dymu odbywa się ze specjalnie przygotowanej mączki drzewnej z drzewa olchowego, bukowego lub wiśniowego.
Paliwo do wędzarki można również przygotować samodzielnie nawet w warunkach biwakowych. Niektóre rodzaje paliwa do wędzarki mają domieszki przypraw korzennych, co podnosi jakość wyrobów.
Wędzarka jest łatwa w obsłudze, bezpieczna i ekologiczna, wykonana ze stali zabezpieczonej antykorozyjnie. Waży około 20 kg, jest łatwa w transporcie. Sam proces wędzenia daje dużo satysfakcji użytkownikowi, i również jest odstresowujący, polecany szczególnie osobom pracującym w warunkach ciągłego napięcia i deficytu czasu. Do wędzenia potrzebne są małe ilości mączki drzewnej, wiórów, trocin lub małych kawałków wymienionych drzew oraz niewielka ilość węgla drzewnego (przy wędzeniu gorącym) . Wyroby wędzarnicze wytworzone w naszej wędzarce są bardzo smaczne, odpowiadające indywidualnym gustom i lepsze, niż te, które możemy nabyć w sklepach mięsnych.
WĘDZARNIA OGRODOWA Z SZYBĄ Dane techniczne
|
|
WĘDZARNIA OGRODOWA BEZ SZYBY Dane techniczne
|
|
WĘDZARNIA OGRODOWA 165 Dane techniczne
|
|
WĘDZARKA OGRODOWA Z NADSTAWKĄ DO WĘGORZA |
Wędzarka ogrodowa z szybą i jej elementy
Elementy wędzarki ogrodowej z szybą
1.Pokrywa wędzarki |
2.Drenownik |
3.Korpus wędzarki z szybką |
4.Podstawa wędzarki |
5.Generator dymu |
6.Trociny |