A A A

Dodatki masarskie

ZAPRASZAMY DO SKLEPU INTERNETOWEGO (MENU GÓRNE) W CELU ZAPOZNANIA SIĘ Z CENAMI NASZYCH PRODUKTÓW..

  • Siatki służące do pakowania wyrobów wędliniarskich surowych, wędzonych, parzonych, gotowanych, pieczonych oraz do wędzenie serów. Bardzo łatwo zdejmowalna po uwędzeniu i wystudzeniu. W ofercie różny kaliber oczek i szerokości w opakowaniach 50 m lub 5 m.
  • Przędza wykonana z lnu i bawełny z przeznaczeniem do przewiązywania wyrobów wędliniarskich parzonych i wędzonych.

  • Osłonki bialkowe w kolorze karmelowym o średnicy rękawa 65 lub 80. Stosowane do wyrobów wędliniarskich parzonych lub parzono-wędzonych (krakowska sucha, parzona czy szynkowa) Nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia, dobrze przepuszczają dym, wydajne w procesie produkcyjnym oraz są przyjazne dla środowiska. Sposób użycia: przed użyciem osłonkę moczyć w temp. ok. 20°C przez 15 min. w 10% roztworze soli. W czasie wędzenia nie przekraczać temp. wędzenia 90°C.
  • Peklosól to doskonała mieszanka peklująca, która jest stosowana w procesach technologicznych przemysłu mięsnego. Produkowana jest na bazie soli warzonej próżniowej. Składniki do produkcji posiadają stosowne atesty i są starannie wyselekcjonowane spośród produktów dostępnych na rynku.

Służy do nacierania mięsa lub sporządzania zalewy peklującej. Mięso można peklować "na sucho", wtedy do natarcia 1kg mięsa stosujemy około 20 g soli peklowej. Mięso peklujemy przez 48 godzin.

Stosując metodę nastrzykową, należy użyć około 25g soli peklowej rozpuszczonej w 100 ml wody na 1 kg mięsa. Tak przygotowanym roztworem nastrzyknąć mięso. Peklować 72 godziny.
Natarte lub nastrzyknięte mięso należy przechowywać w temperaturze ok. 8 stopni C. Zapeklowane mięso można upiec, uwędzić lub sparzyć.

  • Znakomita ostrzałka do noży, nożyczek, tasaków, kos a nawet narzędzi ogrodniczych.

  • Marynaty peklarskie PROFITON

  • Przyprawy

    Firma Profiton proponuje Państwu szeroki zakres mieszanek przyprawowych do w do wędlin. Proponujemy Państwu mieszanki czołowych marek polskich jak i własną autorską linię przypraw"BOH'S meat and sausage". Szczegóły w naszyn sklepie:

    www.sklep.wedzarenka.pl

 


POLECANE

 

Sklep wędzarnie       Wędzarnie Bradley Smoker       Wędzarnie domowe       Wędzarnie, akcesoria wędzarnicze       Usługi informatyczne       Polecam program KPiR SBM wędzenie      

 

statystyka